söndag 1 november 2009

Rustat för vinter







Nu kommer kylan snart och jag har förberett mig. Framför TV:n har stickorna haft full fart och det har blivit tre muddpar. De är så kul att sticka för att de är enkla och man blir klar så snabbt, en mudd per kväll gör man lätt. Jag har "designat" dessa själv under och de har alla öppningar för tummarna. Det gör att man även kan ha ett par finger- eller tumvantar därtill när kylan biter till ordentligt. Koftan som muddarna ligger på har jag köpt på Axelssons.
Beskrivning för garn med 3,5 - 4 i stickor. Lägg upp 48 maskor på strumpstickor och sticka (resårstickning - 2 räta , 2 aviga = den lila, rätstickning =den gråa) cirka 2 cm. Gör därefter avmaskning på 6 maskor. Lägg upp 6 maskor på nästa varv över denna avmaskning. Sticka vidare så lång du vill ha din mudd, maska av. Gör önskad dekoration och kantgarnering.
Beskrivning till den svarta mudden som är stickad på tvären: Lägg upp 30 maskor och sticka vidare tills du fått den längd som motsvarar din handleds omkrets. Jag virkade sedan en garnering längs ena kortsidan: Börja med 1 fast maska, 3 luftmaskor, 3 fasta 3 luftmaskor. Avsluta med fast maska. Sy i knappar!
Rosbeskrivning:

Lägg upp 5 lm och bind ihop med 1 sm till en ring.
Varv 1: *1 fm 2 lm*, upprepas 5 ggr. Avsluta med en sm i första fm på varvet.
Varv 2: 1 lm, sedan virkas i varje lmb: 1 fm 1 lm 3 st 1 lm 1 fm. Avsluta med en sm i första fm på varvet.
Varv 3: 1 lm, sedan virkas i varje fm från varv 1: 1 fm 5 lm. Se till att få tråden spänd när du gör de fasta maskorna. Avsluta med en sm i första fm på varvet.
Varv 4: 1 lm, sedan virkas i varje lmb: 1 fm 1 lm 5 st 1 lm 1 fm. Avsluta med en sm i första fm på varvet och fäst sedan trådarna.

Jag virkade ännu ett ”varv” 3 och 4, då blev rosen lite fylligare och större.

1 kommentar:

Ida sa...

Vilka fina alster! Har ingen god hand alls med stickorna så jag är jämt så imponerad av folk som behärskar detta (:

Tack för en mysig blogg!
Ida