söndag 1 februari 2009

En ny fantastisk bekantskap

har jag fått denna vecka. Vi köpte för en vecka sedan en tryckkokare och VARFÖR har vi inte setts tidigare? Den har hårdtestats; kokat blomkål, förvällt paprikor, kokat potatis, kokat spagetti (come italianos) och ris. Idag kokade vi nötkött till riktig husmanskost; pepparotskött. Det brukar ta cirka 2 timmar, nu tog det 45 minuter och köttet var helt perfekt! Det tar för det mesta halva koktiden mot att koka i vanlig kastrull, vissa maträtter tar t o m ännu mindre tid. Det blir mer välsmakande och tydligen mer näringsrikt (kanske beroende på kortare tillagningstid) . Många grönsaker ångkokas och de blir delikata, alla smakämnen finns kvar, de blir inte urvattnade av en massa vatten.

Det går åt mindre energi=el och det går snabbare, två viktiga faktorer i dagens läge. Den kostar lite mer än en vanlig kastrull, men det tjänar man in ganska snart. Vi har köpt WMF:s variant, 4,5 liter, se ovan.

Hurra för denna uppfinning som inte har fått tillräcklig marknadsföring, jag rekommenderar starkt! KÖP EN!

Inga kommentarer: