lördag 26 juli 2008


Chokladrulltårta med madeirafyllning


Ingredienser
4 st ägg
2 dl strösocker
1 krm salt
1 dl potatismjöl
3 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Fyllning:
125 g smör, rumstempererat
1 dl florsocker
1 st äggula
2 msk madeira


Jag tycker att madeira passar väldigt bra i just chokladrulltårta, men välj gärna spritsort i smörkrämen efter eget tycke och smak.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.

2. Vispa ägg, socker och salt poröst.
3. Blanda potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i smeten.
4. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
5. Rör ihop smör, florsocker och äggula till en slät kräm. Rör i madeiran, lite i taget. Bred krämen över kakan och rulla ihop den från ena långsidan.

Inga kommentarer: