söndag 29 november 2009

Tomtefamiljen har fått ännu en medlem, vit är hon



Som tur är har nu tomtefamiljen nu fått en vit mamma.

Första ljuset tänt


fredag 27 november 2009


Glitter Graphics
Glitter

söndag 22 november 2009

Tjyvstart, nej, nästa vecka är det 1:a advent!








En julgrupp hållen i vitt, med en liten groda. Adventsljusen som väntar på att bli tända är uppradade på kökshyllan. Det är bara att köra, nästa söndag är det 1:a advent!

torsdag 19 november 2009

Vita krysantemum i glas.

torsdag 12 november 2009

Mormors falujungfru har fått sällskap


På Myrorna fann jag en yngre väninna till mormors Falujungfru. Hon är i bättre skick och har fjädern i hatten kvar. Hon är från 1999, mormors är kanske 100 år äldre.

onsdag 11 november 2009

Tuggar tuggummi, nej ......

nej en oxmuskel.

söndag 8 november 2009

Första utkastet till adventsljusen

Detta är första utkastet till adventsljusen. Jag vill få detta arrangemang brandsäkert därför står ljusen i grovt vitt singel och hjärtanen är av zink. Mycket finns kvar att göra. Det ska bli tre till och en metalltråd till hjärtat. Jag älskar julen och det är "bara" 20 dagar till första advent så lika bra att börja så smått.

torsdag 5 november 2009



Sista matchen för säsongen, och DERBY! Kanalplan på lördag, hoppas vädret inte är som idag (snöblandat slaskregn).

Hammarbyprofilen Kicki Bengtsson har i veckan meddelat att detta blir hennes sista match. Samma besked har Djurgårdens Victoria Sandell Svensson gett tidigare i höst. Det betyder att vi inte bara står inför ett nervpirrande derby. Vi står också inför en rafflande slutduell mellan två av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. Vill inte missa tacka av Kicki.

onsdag 4 november 2009

Fynd på Myrorna








I våras hittade jag en vacker karaff som tyvärr saknade "knopp". Idag hade Myrorna utförsäljning på knoppar och jag fann tre stycken som jag tyckte var vackra och en av dem passade min karaff perfekt! De övriga är så vackra i sig, men jag håller ögonen öppna på karaffer utan "knoppar".


Första hyacinten

Liten, men naggande god. Det verkar t o m vara tvillingar!

söndag 1 november 2009

Rustat för vinter







Nu kommer kylan snart och jag har förberett mig. Framför TV:n har stickorna haft full fart och det har blivit tre muddpar. De är så kul att sticka för att de är enkla och man blir klar så snabbt, en mudd per kväll gör man lätt. Jag har "designat" dessa själv under och de har alla öppningar för tummarna. Det gör att man även kan ha ett par finger- eller tumvantar därtill när kylan biter till ordentligt. Koftan som muddarna ligger på har jag köpt på Axelssons.
Beskrivning för garn med 3,5 - 4 i stickor. Lägg upp 48 maskor på strumpstickor och sticka (resårstickning - 2 räta , 2 aviga = den lila, rätstickning =den gråa) cirka 2 cm. Gör därefter avmaskning på 6 maskor. Lägg upp 6 maskor på nästa varv över denna avmaskning. Sticka vidare så lång du vill ha din mudd, maska av. Gör önskad dekoration och kantgarnering.
Beskrivning till den svarta mudden som är stickad på tvären: Lägg upp 30 maskor och sticka vidare tills du fått den längd som motsvarar din handleds omkrets. Jag virkade sedan en garnering längs ena kortsidan: Börja med 1 fast maska, 3 luftmaskor, 3 fasta 3 luftmaskor. Avsluta med fast maska. Sy i knappar!
Rosbeskrivning:

Lägg upp 5 lm och bind ihop med 1 sm till en ring.
Varv 1: *1 fm 2 lm*, upprepas 5 ggr. Avsluta med en sm i första fm på varvet.
Varv 2: 1 lm, sedan virkas i varje lmb: 1 fm 1 lm 3 st 1 lm 1 fm. Avsluta med en sm i första fm på varvet.
Varv 3: 1 lm, sedan virkas i varje fm från varv 1: 1 fm 5 lm. Se till att få tråden spänd när du gör de fasta maskorna. Avsluta med en sm i första fm på varvet.
Varv 4: 1 lm, sedan virkas i varje lmb: 1 fm 1 lm 5 st 1 lm 1 fm. Avsluta med en sm i första fm på varvet och fäst sedan trådarna.

Jag virkade ännu ett ”varv” 3 och 4, då blev rosen lite fylligare och större.