söndag 30 augusti 2009

Söndagspyssel


Lampan har fått en ny vit kjol med en ängel på. Jag faller för änglarnas ödmjuka uppsyn.

Känns lite som höst idag och


då kan man laga mat som tar lite mer tid att tillaga och det ska jag göra. Gissa vilken maträtt. Det som fattas på är mjölk, ägg och lite mjöl.
Svar: Moussaka

tisdag 25 augusti 2009

lördag 22 augusti 2009


Balkongen, det går att njuta lite till.......


På eftermiddagen sprack det upp så solen nådde balkongen och än finns tid att njuta av sommaren. Rosen från Mors Dag blommar än och den är fantastisk för plantan är tvåfärgad - röd och laxrosa.

tisdag 18 augusti 2009

En plötslig augustiregnskur

Molnen grånar och blir allt mörkare, och plöstligt öppnar sig himlen. Den vita linnegardinen ser nästan lysande vit ut mot den gråa bakgrunden. Kameran lyckades fånga en regndroppe på väg ner mot fågelbadets vattenyta.

måndag 17 augusti 2009

Fulländning

Vad ska Mon Amie-te drickas i om inte i en Mon Amie-tekopp tillsammans med kex från en Mon Amie-assiett. Teét är en uppskattad gåva!

Besök på Myrorna


Hittade en ängel (20 kronor) som hade potential att bli roligare med silverfärg och patinering. Jag tycker det blev mer "liv" i figurinen och en liten blå pärla kom till .

fredag 14 augusti 2009

Äntligen hittat en stor trasmatta som

är i bra kvalité och gjord av remsor från slitna jeans. Den har en härlig tyngd och jag tycker om de olika blå jeansnyanserna.

Skäl för namnet sjusovare!

Minst (egentligen till kl 10.00)!

torsdag 13 augusti 2009

Sensommarutflykt till Steninge

Info från Steninge slotts hemsida http://www.steningeslott.com/ : Axel von Fersen blir brutalt misshandlad till döds, anklagad för mordet på Karl August. Efter Axel von Fersens död tar Sophie Piper sin döde bror ut till Steninge Slott, där han vilar i fyra månader i väntan på att krigsrätten skall frikänna honom.

Gräsmattorna är i perfekt skick och jag flyttar mig INTE!


Steninge slott ligger oerhört vackert vid en vik i Mälaren.

Detta gäller här, första kravet uppfyllt!

söndag 9 augusti 2009

Nyttjar också balkongen!


Spindeln har gjort ett fint nät (lite svårt att se, men klicka på bilden så syns det bättre) och det får vara kvar! Jag tycker t o m det ser ut som den har försökt att laga det. Ett litet lager med småflugor har den.
Den violetta blomman är inte en hortensia, trots likheten utan en ....?

lördag 8 augusti 2009

Kreativ, tårtfat tillverkat


Gick in på Myrorna och köpte en vit ljusstake (typ Cecila Ljung) för 10 kronor och ett vitt fat för 7 kronor och vips blev det ett tårtfat! Limmade ihop med superlim. Kan tänka mig att använda en uppochnedvänd glasskål och ett glasfat nästa gång. Kan också bli fint!

Skördefest på Bondens Marknad


En alldeles fantastisk lördag (=medelhavsklimat) besökte jag Bondens Marknad. Mycket folk och mycket att köpa. Det blev tomater, en nagelborste, kantareller. Den vita fårfällen skulle jag verkligen också vilja ha! Nagelborsten testad och fick 10 poäng av 10, alltså mycket prisvärd = 20 kronor.

fredag 7 augusti 2009

Glimmande ljus



Jag tycker det blir ett extra glänsande sken när ljusveken brinner i ljusgelén. Kul att göra också. Leta i skåpet efter glasskålar som kan passa och smälta gelén i vattenbad. Ljusveken sätts fast i botten med häftmassa och se till att veken står rakt tills gelén stannar.

onsdag 5 augusti 2009

Handsprit, beredd!


Jag kan i alla fall försöka slippa influensan.......kanske hjälper lite.

tisdag 4 augusti 2009

Blommorna trivs i cementkrukan

Det verkar bli en bra miljö i cementkrukan för växterna blir större och jorden håller sig fuktig länge.