tisdag 28 april 2009

Vår i Bergianska trädgården!


Bilderna på magnolian, tulpanen, den gamla stentrappan och den urgamla tallen talar för sig själv!

Lovisas utflykt till Bergianska

Japanska trädgården var riktigt vacker, gräset med vårblommorna så mjukt och lite utskälld får man räkna med att bli - kanske? Vi såg inga ormar.

söndag 26 april 2009

Utflykt till Tyresta by, som blev kort-kort

På sommarsöndagen i april passade en utflykt till Tyresta by, tyckte vi. Packades kafferyggsäck, hälsade på hästarna, Lovisa gjorde det på avstånd. När vi väl kommit in en bit i skogen mötte vi folk som varnade för att det var gott om svarta huggormar som också tyckte vädret var härligt. Och visst var det gott om ormar, och jag fotade det som jag fick veta var just en svart huggorm, har aldrig sett förut. En del påstod att det var snok, jag vet inte........men promenaden avbröts p g a de talrika huggormarna i naturen. Ett huggormsbett kan vara mycket farligt för en hund och Lovisa snosar ordenligt bland lövhögar och vägkanter, så vi tog det säkra före det osäkra, åkte hem och satte oss på balkongen på Alsnögatan i stället.

fredag 24 april 2009

Första parkett=från vardagsrummet på filminspelning

Ett reklaminslag för Nacka Forum. Inser att det är många som är inblandade i enkel produktion, att det tar en arbetsdag = 8 timmar och att det inte är glamour att vara fotomodell - kallt, hänga i en lina, göra om samma scen många, många gånger. Hundarna verkade i alla fall trivas, de fick mycket godis och egen dansuppvisning.


söndag 12 april 2009

Vädret har förgyllt påskhelgen


för att inte tala om kära påskaftonsmiddagsgäster och deras blomstergåva! Buketten är som en dröm och bilderna talar om det, TACK!
Blomkrukorna är gjorda av Dagens Nyheter.

tisdag 7 april 2009



söndag 5 april 2009

Kökslampa i påskdräkt


I stället för påskblommor fick jag denna underbara lilla skapelse, en virkad påsklilja. Fungerar även som servettring. Tack, tack, tack!

fredag 3 april 2009

Underbar vit ranunkel och glittriga manchetter


En underbar vit ranunkel, ett under i blomma, så vacker!
(Klicka gärna på bilden)


Glittriga ljusmanchetter med små glasprismor, ljusen speglas så fint i dom.


Balkongvakt


Effektivt vovlarm för husses bil - den röda - som härmed vaktas!

Vårbruket inlett




Idag har mild chili-, stark chili-, persilja-, krasse-, bondböns-, cyklamen-fröna hamnat i jord, hoppas de växer på sig, fortsättning följer!