söndag 22 februari 2009

Snöiga söndag före fettisdagen

Det har snöat precis hela söndagen, en snöig promenad var skönt, sedan in och förbereda bullarna till fettisdagen, miniformat passande till kaffe. Prövade att göra skorpor också, innehåller sötmandlar och bittermandelolja. Hoppas de blir goda, det håller på och torkar i ugnen, tar så lång tid!

fredag 13 februari 2009

Rosor, rosor, rosor

Rosenkuddar. Jag har använt mig av den digitala tekniken och ett foto som jag tog i somras. Bilden skrev jag ut och strök sedan på lakansväv. Det roslika tyget är från Laura Ashley. Passande till Alla Hjärtans Dag....ha en trevlig sådan!

tisdag 10 februari 2009

Vårkänning, för tidigt?


Vita pärlhyacinter kommer det att bli!

lördag 7 februari 2009

En dimmig februarilördag

Vaknar av att mistlurarna hörs i fjärran och förstår att det är dimmig dag. Visst var det så! Fyller den här dagen med roliga aktiviteter, umgås med fåglarna, åker till Gamla stan och köper ny kökslampa. Besök på Gudrun Sjödén som börjar sälja vårkollektionen, gäller att vara snabb om man vill ha något.
Hittade en linneblus, en schal och en randig baströja på Gudrun Sjödén se ovan!


Ny kökslampa som har en kjol i vitt linne med dragsko och band. Lätt att tvätta och att variera med andra tyger. Detalj på fönsterlampan som jag sytt en ny "kjol" till. Och mysljus på chiffonjen denna dimlördag.

Oliver undrar: När kommer käket?


Dimma, sikten är verkligen inte bra.

fredag 6 februari 2009

JA, den kom till slut

och det är så många vackra bilder och interiörer, se några ovan!

söndag 1 februari 2009

Kommer denna vecka.......

Ser fram emot att få läsa den!

En ny fantastisk bekantskap

har jag fått denna vecka. Vi köpte för en vecka sedan en tryckkokare och VARFÖR har vi inte setts tidigare? Den har hårdtestats; kokat blomkål, förvällt paprikor, kokat potatis, kokat spagetti (come italianos) och ris. Idag kokade vi nötkött till riktig husmanskost; pepparotskött. Det brukar ta cirka 2 timmar, nu tog det 45 minuter och köttet var helt perfekt! Det tar för det mesta halva koktiden mot att koka i vanlig kastrull, vissa maträtter tar t o m ännu mindre tid. Det blir mer välsmakande och tydligen mer näringsrikt (kanske beroende på kortare tillagningstid) . Många grönsaker ångkokas och de blir delikata, alla smakämnen finns kvar, de blir inte urvattnade av en massa vatten.

Det går åt mindre energi=el och det går snabbare, två viktiga faktorer i dagens läge. Den kostar lite mer än en vanlig kastrull, men det tjänar man in ganska snart. Vi har köpt WMF:s variant, 4,5 liter, se ovan.

Hurra för denna uppfinning som inte har fått tillräcklig marknadsföring, jag rekommenderar starkt! KÖP EN!