söndag 30 november 2008

Ankomst


Jag tror på godheten och försöker hålla mig till dess kompass, jag tror att kärlek föder kärlek. Efter detta motto lever jag. För mig är julmånaden en stillhetens tid.
Välkommen julmånad!

Alla vänner, kommer snart i brevlådan!




söndag 23 november 2008

Hundpromenad i nysnö

Allt blir plötsligt så vackert när det kläs i vitt. Lovisa fick prickig tröja på, mest för att det inte ska bildas snöbollar i pälsen. Promenaden är den korta varianten, längs kanalen och via Barnängen hem. På trädbilden kan man ana Sofias kyrktorn. Två varianter lyktor, en äldre modell och en av den senaste. Jag tycker båda är fina. Lovisa mötte Lukas , (=Jack Russel)som har ett stort ego och en mästare på att sprätta. De testade vem som egentligen ska bestämma=dominantkoll. Klicka på bilden så kan du se att Lukas minsann drar upp sina läppar en aning och försöker blotta tänderna, men han gav ändå upp först ochh gick sin väg=drog det kortaste strået i denna duell.

måndag 17 november 2008


Tazetterna börjar förbereda sig, den högra har bildat rötter. Glasen är Myran-fynd.

Kunde inte hålla mig längre. Hade som mål att hålla julen på avstånd till december månad, men idag hittade jag klockor i fattigmanssilver med veckad kant och en liten kristallbit som kläppe, köpte dessa. Änglarna ska klistras på julpysselkaramellerna. En vit amaryllis är beställd. Julen kommer att synas i min blogg.

söndag 9 november 2008

Vilken uppvaktning!

torsdag 6 november 2008

Vita blommor i november

Magnolia

Blommor i november; Ett ekollon som börjar växa. Bladen är än inte helt typiska för ekblad, men man kan ana. Cyklamen är som det vitaste vitt och jag tycker dess blommor liknar magnoliablommor(se ovan).... och så den vackra orkidén som bara har strimmor av lila.

tisdag 4 november 2008




Hans (grå) och Greta (brun) = Lovisas senaste tillskott


Sminkspegeln. Den är praktiskt eftersom jag kan ha sminket i det lilla fatet och halsbanden på krokarna, allt på en plats, då behöver man inte leta!

Mina VITA gräddsnipor

Vita gräddsnipor är jag alltid på jakt efter, gärna åt det gräddvita hållet. Detta är mina favoriter. Den som är vertikalrandig är mitt senaste fynd från Myrorna. Den sirliga är från Gustavsbergs fabrik, Diné heter serien.