söndag 26 oktober 2008

Längtar efter ljus

Ett sätt att få det är genom att tända ett värmeljus i den här festliga kronan, inköpt på Panduro,



och ett annat sätt att få det är med den här lilla runda lampan från IKEA. Jag köpte den lilla modellen.

Balkongen


still going strong..... man kan fortfarande vakta på den och blommorna hänger med ett litet tag till. Lovisa tycker det är skönt att balkongskyddet är borta, lättare att sticka ut huvudet genom räcket så man ser bättre. Blommorna luktar också fortfarande ganska gott.

lördag 25 oktober 2008

Blir det ett halsband, ett armband? Jag har ingen aning än, men jag tycker dessa hjärtan är söta och något blir det.

fredag 17 oktober 2008

Jag håller på vargen!

Flera vargar önskar jag till skillnad mot kungen. En vild varg är skygg och rädd för människor så vi behöver inte vara rädda. För övrigt råder samma lagar för dom som för alla djur i naturen. Att de äter när de behöver mat och då är det andra djur som kan bli mat; kungsörnar, lodjur kan liksom vargen ta ren, rådjur, grävling och tamdjur som hundar och får, rovfåglarna äter smådjur och fåglar, katterna äter fågelungar och möss. Att vargen äter upp barn, som i sagan om Rödluvan är en myt: Egentligen är det precis tvärtom, det är vargen som är rädd för Rödluvan.
Sverige har cirka 190 vargar, Spanien har cirka 500 vargar, i Sverige är motståndet mot vargar störst. Vargen äter också enstaka svaga eller sjuka älgar och då är de konkurrenter till jägarna, därav uppståndelsen.
Jag håller med Sven-Erik Alhem!

söndag 12 oktober 2008

Vilken livskvalité, promenad längs kanalen


En sådan där härlig söndag med promenad längs kanalen och en krokodil!? guppandes i vattnet.

lördag 11 oktober 2008

fredag 10 oktober 2008

Tugga ben!

En av favoritsysselsättningarna!

Oktober = min månad

Jag är född i oktober månad och har alltid känt mig på något sätt tillhöra denna månad, liksom att den känns som min. Jag delar självklart med många, bl a min son, men jag upplever oktober månads själ som lite solig, lite sentimental, färgstark och med integritet.

torsdag 9 oktober 2008


Höstsol i köksfönstret.


Från blomsteraffären: Ljungen till balkongen och de andra till bordens fägring.

fredag 3 oktober 2008

Vill ha

Ett besök på IKEA står på morgondagens agenda och ovan är saker som jag har planer på att köpa. Kalas stundar, och bland servetterna verkar de uppe till höger vara fina. Badrummet ska kompletteras med nya handdukar och vad gäller konstkorten har jag inte bestämt mig. Presentpåsarna är praktiska och potpurrin i mitten får sprida vällukt. Jag vet inte vilken kandelaber som det till slut blir.