söndag 28 september 2008

Kom då kyla, jag är redo!


En tur till city, besökte Gudrun Sjödén och hittade ett par roliga vantar och en schal, nu får det gärna bli vantväder!

lördag 27 september 2008

Brödburken som känns retro har jag tittat på i en månad och önskat, och nu är den min! Porslinskannan är ett Myranfynd, stolen har fått en kjol och glaslyktan kunde jag inte motstå.

fredag 26 september 2008

En av höstfavoriterna

Marinerade - marinad = pressad citron, pressad vitlök, chutney + soja - kycklingfiléer, småskuren potatis, morötter, gul lök. Olivolja smörjer jag långpannan med och droppar även lite över potatisen och morötterna. Detta får stå i ugnen 225 grader i cirka 20 minuter. Därefter gör man en blandning av hachade oliver, soltorkade tomater lagda i vitt vin/alt vitvinsvinäger och lägger ovanpå och ytterligare cirka 20 minuter i ugnen. Krydda med salt, peppar och rosmarinkvistar. Man kan alternera med säsongens rotfrukter, paprika m m.
GOTT!

I väntan på promenad

"Blir hon aldrig klar med tangentklickandet? Jag vill uuuut!"

söndag 21 september 2008

Sista helgen innan höstdagsjämningen

Charles har sprungit bort. Charles bor på Tegelviksgatan och brukar hålla till nere vid kanalen. Han har synts till borta vid Södermannagatan och husse berättade att Charles är så social så han befarade att han flyttat in till någon annan. Och jag har bevittnat revirslagsmål på vår gård, så han tyckte kanske det var lika bra att flytta. Om du ser Charles ring 0707 423 183 eller 0707 644 352.


Blommor längs promenadvägen.


Skyltfönster i Sofo

Härligt promenadväder. Vi gick på Östra Södermalm - Åsöberget, Åsögatan, Fjällgatan, via Katarina kyrkogård, genom Sofo. Trots den sena sommaren så kändes det nästan som en sommarkväll, många vackra blommor. Träden börjar skifta i gul-rött och nyponen är mogna och dags att plocka. Några skyltfönster från Sofo hade roliga saker och så hittade vi en lampa som hängde i himlen!

fredag 19 september 2008

Murgröneskott




Naturen är så fantastisk, och jag tycker murgrönans nya rötter är så vackra i glaset - klicka på bilen så syns de bättre!

Det brinner!


Det tutar och vi tittar ut och ser brandbilar, polisbilar och ambulanser. Vad har hänt... en brand i Söderhallen. Det kan bli farligt, det finns bränsledepåer för bussarna alldeles i närheten. Det kom brandbilar både från Katarina brandstation och Nacka och trafiken stoppades helt. Vi vet inte vad som orsakade branden men brandmännen fick stopp på den och faran var över. Ryktet går att det var något pojkstreck, som kunde ha blivit väldigt farligt. =
TEGELVIKSGATAN
Ur Södermalmsnytt nr 38, 20 sept 2008:
"Tisdag den 16 september Klockan 15.20
Mordbrand. Ett gäng ungdomar
befinner sig i ett trapphus
på Tegelviksgatan. Strax efter
att de har gått upptäcker några
som arbetar i huset att det
brinner i en läskautomat som
inte används. Någon har hällt
bensin över automaten och
tänt på."

söndag 14 september 2008

Which means.....


Hammarby damer vann med 2 - 0 mot Bälinge! BRA!

Målat vitt-vitt


Förvaringsskåpen på toaletten har ändrat färg - jag har målat - från allmogebruna till VITA, skönt!

Akvarellen fylls på

En färggrann fantasifågel, en gul vallmo och en kruka med murgröna har tillkommit. Den är färggrann!

Förgyllt söndagen....

genom att använda det blomster-presentkort jag fick för några veckor sedan. Det blev två vita kryssantemum och en vaniljgul orkidé. Och ändå kan jag köpa mera blommor, det gick bara åt halva presentkortet. Det känns tomt efter Tommy och Carina , och nu håller en ny familj på att flytta in, först ska det "timellas" en hel del.

lördag 13 september 2008

Osämja i buren

Oskar har bra koll från burtaket.
Oro i buren. Hos oss bor även blåa undulaten Oscar och gröna undulaten Oliver. Oscar är Olivers pappa och mamma Erna la ägget Oliver på julafton 2006. Mamma Erna dog tyvärr i vintras, troligen av ålderdom. Nu är far och son ensamma och leker mamma och pappa vilket självklart inte fungerar särskilt bra. Frustationen som uppstår resulterar i slagsmål som är svåra att få att upphöra. Jag tror att det behövs en kvinna i buren!

fredag 12 september 2008

Idag gratuleras ÅSA!


Vår fantastiska dotter som är konstnären till "tjejen med födelsedagstårtan"!

söndag 7 september 2008

Vinst


Den 7 september var det tydligen Koloniträdgårdarnas dag och vi besökte Barnängens kolonilottsträdgårdsområde och tog en lott, nr 7 och vann såklart. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om vinsten........?

torsdag 4 september 2008

Jag gillar Paradisverkstadens keramik

Ett av mitt favoritmål är Öland och då passar jag på att besöka Paradisverkstaden och hittar alltid någon keramik jag tycker om, ovan är en del av dessa med Ittala-ljuslyktor framför!

Jag fick ett skott för två år sedan på denna blomma, liknar ett mellanting av vindruvsranka och murgröna och jag har inte en aning om vad det är för en blomma. Men nu är jag glad att ha lyckats att få den att växa. Är det någon som vet vad blomman heter? Bladen är lite lila på undersidan och lätt krispiga.

tisdag 2 september 2008

Målet!
En härlig solig eftermiddag, spännande match, Hammarby - Örebro. God stämning och Hammarby gjorde ett mål i sista minuten, resultat oavgjort! Och eftersom de legat under nästan hela matchen från minut 4 så kändes det som en seger.