söndag 31 augusti 2008

Nyårsafton, nej 31 augusti

Plötsligt lyses augustikvällen upp och ett enormt fyrverkeri startar på himlen. Gröna Lund bjöd på det största fyrverkeri som skjutits upp i Sverige av Unique pyrotechnic. Det var det vackraste fyrverkeri jag sett, slår t o m vattenfestivalens fyrkerier. Det svarta tornet som syns på en del bilder är en skorsten.

fredag 29 augusti 2008

Hänt i veckan




Lovisa har varit hos frissan och blivit trimmad. Då ser hon plötsligt sin svans igen och undrar vad det är som står upp där bak, piruetter blir resultatet i undersökandet. Det verkar skönt att bli av med lite päls för en njutbar stund och bita ben är inte alls fel.


På onsdagskvällen vinkade vi farväl till favogrannar, snyft. Vi har bott i samma hus i drygt 8 år och pratat några ord med varandra då och då, haft ett trevligt bussällskap många mornar. Jag tycker redan det känns tomt och som tack för lägenhetspassning fick VI en flaska bourgogne och presentkort att köpa blommor för. Lycka till i Bryssel och oerhört mycket tack Tommy och Carina! Vi mejlas!

måndag 25 augusti 2008

Akta!

Näsduksträd (davidia involucrata)
Akta er, förkylningarna börjar härja. Har du fått eländet, vila och sköt om dig!

söndag 24 augusti 2008

Kom och titta på bra damfotboll, det är så kul och har du Medmerakort går du in gratis!

Helgen 23-24 augusti

Lördag kväll kändes som finalen för luftballongerna denna sommar, himlen var full av ballonger i olika färger, denna var min favorit, en rosa mot en blå himmel!

Bönderna har kommit till Katarina Bangata och varje lördag framöver ställer de upp sina stånd med sin skörd. Det är inte som en parisisk högljudd marknad utan bönderna visar helt enkelt bara stolt upp sina tomater, blommor, majs, frukt och mycket mera. Och..... det är trångt bland kunderna.

fredag 22 augusti 2008

Skördetid

Idag har jag skördat från balkongen, dels mina chilifrukter, några röda mest gröna och de sista tomaterna. Snyft att sommaren håller på att ta slut. Nu är det skogen som gäller, kanske svamp och finns några blåbär kvar, vill vi ha.

lördag 16 augusti 2008

torsdag 14 augusti 2008

Börjar förbereda för höstmys


Höstkvällarna = upp i soffan, filten, boken och en kopp te (se ovan från Indiska!)

Nu kommer de vackra himlarna


Vid den här tiden på året så blir det så vackra himlar då solen är på väg ner. Det kan variera från orange - rosa - lila. Jag har hitintills sparat bilderna i mitt eget huvud, men nu försöker jag få bilder på dem, sällan rättvisa, men ändå. Här är de första.

tisdag 12 augusti 2008

Utflyktsdag


En underbar utflyktsdag till Valdemarsudde för att se Signe Persson-Melins utställning. Många AHA-upplevelser, men också "varför har jag inte den kvar?". Omgivningen är inspirerande och fallfrukt till äppelkakan fick jag med hem, likaså en jugend-affisch och en blomma till balkongen. Efter att ha sett prins Eugens boning och Signe Persson-Melins alster bjöds jag på kaffe och våffla på kafé Ekudden. Härligt, getingarna gjorde inget... tack Anja!

måndag 11 augusti 2008

Rosor, pelargoner och luktärter


Tidigare hade jag en egen trädgård och i augusti kunde jag plocka in luktärter, ringblommor, höstflox och gullgräs och göra buketter. Nu när jag har balkong är det andra blommor som får ingå i min höstbukett, och jag gillar den precis lika mycket - rosor - pelargoner och luktärter!

fredag 8 augusti 2008

Så här har det sett ut några dagar nu när man tittar ut genom fönstret, blött....om du klickar på bilden, och väljer genom höger musklick "set as background", så blir även dataskärmen svalkande(?) våt.
Händers verk i vitt och svart - broderat örngott - utskuret i bord - broderad kudde - täljd dalahäst.

måndag 4 augusti 2008

Härligt med regn, åska och blixtar




JAA! Tegelviksgatan by night


Solen har lyst så mycket på oss - så nu längtar vi efter blåst, kyla, regn och åska. När naturen visar sina enorma krafter i ett åskväder är det fantastiskt häftigt. Igår fick vi det, och hoppas, hoppas att det blir så idag också, det ser lovande ut!