onsdag 30 juli 2008

Målat brunsvart, que?


Köksbordet såg lite tråkigt ut med sin allmogefuru och något måste göras, sagt och gjort. Valde brunsvart färg , målade på och jag blev nöjd. Färgen passar bra mot vitt i alla fall. Den vita duken är ett Myrorna-fynd från i våras och ljusstakarnai fattigmanassilver från IKEA, blommorna har vuxit upp på balkongen.

Till city!

När vi vill in till city så behöver vi inte åka buss, och inte tunnelbana, nej vi tar Emelie. Färjan tar oss från Barnängsbryggan till Nybroviken på en halvtimme och under tiden får vi njuta av en vacker tur längs Stockholms stränder. Vi åker först längs Hammarby sjöstad och får se vårt eget hus från vattnet, sedan under Danvikstull och ser kryssningsfartyget som är ganska stort jämfört med Vikingfärjan. Vi ser Söder, Gamla stan, Skeppsholmen och Djurgården innan vi är framme vid Nybroviken fyllda av en upplevelse på sjön (klicka på bilden så syns det bättre). Tro mig, det känns väldigt annorlunda att kliva av färjan jämfört med att kliva av buss 2.

lördag 26 juli 2008


Chokladrulltårta med madeirafyllning


Ingredienser
4 st ägg
2 dl strösocker
1 krm salt
1 dl potatismjöl
3 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Fyllning:
125 g smör, rumstempererat
1 dl florsocker
1 st äggula
2 msk madeira


Jag tycker att madeira passar väldigt bra i just chokladrulltårta, men välj gärna spritsort i smörkrämen efter eget tycke och smak.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.

2. Vispa ägg, socker och salt poröst.
3. Blanda potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i smeten.
4. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
5. Rör ihop smör, florsocker och äggula till en slät kräm. Rör i madeiran, lite i taget. Bred krämen över kakan och rulla ihop den från ena långsidan.

Min te- och kak-burkssamling



Av någon anledning så är alla burkar från England och mest i plåt - antagligen är det så att jag tycker bäst om sådana.

fredag 25 juli 2008

Medelshavsvärme










och fest i stan. Pridefestivalen lägger till ytterligare färger i Stockholm. Upptäckte att färgerna i Prides flagga liknar Picasas (förutom den gula färgen) - Googles bildorganisatör - logga...?

Underbar sommarvärme i Stockholm, man behöver egentligen bara finnas till och njuta!

tisdag 22 juli 2008



Idag har dagen varit fylld av musik. Mitt emot oss har ett gäng jazzmusiker sitt övningsrum så vi hör den sorgsna och sentimentala trumpetmusiken strömma ut från rummet. På andra sidan vattnet är Solliden med Skansen beläget och därifrån hör en annan typ av svängande musik strömma över vattnet nästan under hela dagen - inför Allsång på Skansen. Idag har vinden legat på mot oss så vi har hört det bra. Så är det att bo i stan, det är en del av stans stimulerande puls vi har fått höra idag.

måndag 21 juli 2008



Lyssna på............A v e M a r i a…………. U2 och Pavarotti

Vykort från Miami

Idag fick jag ett vackert vykort från Miami. Egentligen är det ännu vackrare än vad som syns på bilden, man får tänka sig att de små "fläckarna" är glitter - klicka på bilden så syns det bättre! Så är det och visst ser det ut att vara i Art Deco-stil

torsdag 17 juli 2008




Penslarna väntar på min inspiration..... och väntar.. och väntar......och bredvid rosenknoppen blev det en 3 dl mjölktetra från Svenska Gårdar via Arla.

Lovisa ska åka på landet


Lovisa ska åka på landet en vecka, men nallen får vara hemma och passa fåtöljen som heter Mats! Nallen heter Nalle.

Sommar, sommar, sommar

Synd att inte den fantastiska tekniken ännu inte klarar smak- och doftupplevelser, men det kommer nog! Hallon är högsommar för mig.


fredag 11 juli 2008

Ma Donna och gamla ting

Närbild på madonnan, små kristallvaser från mormor, spegeldetalj från mormors spegel och min gamla spargris från Nittsjö. Då jag ville ha ut pengarna från grisens mage fick jag ta en kniv i myntspringan och lirka ut sparpengarna. Det skulle göras med en viss teknik som jag snart lärde mig.


Madonnan har funnits i mitt hem sedan jag föddes, det var en gåva från min pappa till min mamma när de var nygifta. Jag uppskattar den mer numera än när jag var ung , det kanske har med åldern att göra? För mig symboliserar den min egen mamma med min bror i famnen.

onsdag 9 juli 2008

Lektyr inköpt

Collaget är bilder från tidningen "Vakre hjem".


På sommaren vill jag ha lätta luncher, snabba att tillaga så att man får tid att lata sig och njuta. Då passar frukttallrik /cantaloup-melon, banan, avokado, äpple/ med Keso finfint!

tisdag 8 juli 2008


Av bara farten blev det en golvlampa också, den är ju vit!

En regnig dag och dags för.......







att inköpa det planerade vitrinskåpet, ja, vad passar väl bättre en regnig sommardag när det bara öser ner, än att skruva ihop en IKEA-möbel. Till IKEA, plockade ihop delar från lagret, fack 16 hylla 16, 18 o s v och hem och skruva och inte en enda skruv fattades, vi fick däremot över en.

måndag 7 juli 2008

Vitt och skirt


Fatet är ett trådarbete där metalltråden målats vit så att det liknar spets.

söndag 6 juli 2008

Jag undrar var du är lilla fiskmåsunge


Jag hoppas så att det var dig jag såg nere vid kanalen idag, du hade nu fått fina vita fjädrar och vingar att flyga med. Dina ben såg fortfarande opropotionerligt långa ut mot kroppen, och du hoppade rätt ner i vattnet.

Allt annat än vitt

Detaljer från mina favorittavlor.
Konstnärer är: Linné, Ingegerd Möller (litografi 1980)
Paradiset, Kine Eriksson (akryl 2005)
Ekologisk mjölk, Nilla (akvarell 2003)
London bakgårdshus, Åsa Holmqvist (blyertsteckning 1983)

torsdag 3 juli 2008

En akvarell - en detalj per dag (idag ovan rosknopp) -kommer att bli målad, så får vi se hur det blir, kanske fint, kanske papperskorgen?

onsdag 2 juli 2008

Bollen är rund........



–"Vi kom undan med blotta förskräckelsen", suckade Umeå IK:s tränare .

Hammarby spelade fantastiskt och borde ha fått en poäng denna fotbollskväll på Kanalplan. De förlorade med stor heder och har en bra framtid.

En fartfylld hejarklack gjorde nöjet än större!